Natuurlijk Robinia

Robinia is een houtsoort met een natuurlijke kromming, het loopt niet recht. Door deze natuurlijke vorm van het hout hebben de speeltoestellen een natuurlijke uitstraling. Hierdoor zijn het goede speeltoestellen voor een natuurlijke speeltuin. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Producten 1-64 van 239

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Natuurlijk Robinia

In onze speeltoestellijnen werken wij veel met Robinia hout, dit omdat het een mooie natuurlijke uitstraling heeft maar ook nog eens heel erg lang mee gaat! 

Wat is Robinia?

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

Natuurlijk spelen

Spelen in de natuur is erg belangrijk voor een kind, dit doen ze soms niet vaak genoeg. Kinderen die in de stad wonen komen een stuk minder in aanraking met de natuur als een kind dat op het platteland woont. In steden worden vaak parken aangelegd zodat kinderen hier in de natuur kunnen spelen, natuurlijke speeltuinen zijn hier een goede toevoeging op. De speeltuinen kunnen in de parken geplaatst worden, maar ook juist op een schoolplein of in een drukke woonwijk. 

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speeltoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!