Speelhuisjes

Ons aanbod speelhuisjes is divers. Van een driepunts speelhuisje tot een robuuste boomhut. Daarnaast heb je een rolstoel toegankelijk speelhuisje voor mindervaliden en een complete speelberging voor de schoolpleinen. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

46 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Speelhuisjes

Vader en moedertje spelen, een leuk rollenspel dat kinderen vaak in speelhuisjes gespeeld wordt. Ijssalon, supermarkt, school, in hun hoofd kunnen kinderen van alles maken van het speelhuisje. Een speelhuisje is een goede toevoeging aan een speeltuin, het laat kinderen samen spelen en hun fantasie met elkaar te delen

Spelen in een speelhuisje

Door het spelen in een speelhuisje leren kinderen het rollenspel kennen, ze kunnen helemaal opgaan in hun eigen wereldje. Tijdens zulke momenten verwerken kinderen gebeurtenissen in hun leven, vaak fantaseren de kinderen over gebeurtenissen die ze niet goed kunnen verwerken. Ze spelen deze gebeurtenissen na en geven het een plekje. 

Robinia speelhuisjes

Onze speelhuisjes worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van speelhuisjes. 

 

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speelhuisjes? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!