Wippen

Ons aanbod in wippen is divers. Van een eenpersoons veerwip tot aan een vierpersoons wip. Daarnaast heb je een rolstoel toegankelijke wipwap en een hoogwip waarmee je met meerdere personen tegelijk de lucht in kan. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

24 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wippen

Een wip is speeltoestel wat geschikt is voor jong en oud. Voor de kleinere kinderen zijn er explore veerwippen, deze hebben een lage valhoogte. Voor de oudere kinderen zijn er hoogwippen, hierbij zit je op een pannenkoekzitje aan een lange kabel en ga je een eind de lucht in bij het wippen.

Er zijn ook traditionele wippen, van Robinia, Waxed Wood en RVS. Deze zijn verkrijgbaar voor 2 of 4 personen.

Samen spelen

Een wip is goed voor het evenwicht en kracht van een kind, het moet namelijk goed rechtop blijven zitten en zich vasthouden om niet te vallen. Een wip moet altijd door minimaal twee mensen gebruikt worden, anders kun je niet wippen. Kinderen moeten dus samen spelen, dat is gezond en goed voor de ontwikkeling van een kind.

Robinia wippen

Onze wippen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van wippen.

Niet gezonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over wippen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!