Trimbaan

Een trimbaan helpt mensen op een eenvoudige en leuke manier een actieve levensstijl te onderhouden en zorgt voor een extra recreatie aspect in een bos of park. Kies je favoriete trimtoestellen uit ons assortiment en stel zelf je ideale trimbaan samen. Kies voor een optrekstang of hordeloop of kies voor een van onze complete trimbanen.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Robinia trimtoestellen

Door het bos of in een park hardlopen, onderweg lekker van de natuur en omgeving genieten, maar jezelf ook uitdagen om sterker te worden. Een trimbaan is een rondgaand parcours van meestal een aantal kilometer lang, waarbij op gezette afstanden verschillende trimtoestellen of obstakels staan. Met deze trimtoestellen train je kracht, conditie en uithoudingsvermogen door middel van je eigen lichaamsgewicht. De route van het parcours wordt vaak tijdens het joggen aangegeven met borden en pijlen.

Op borden bij de trimtoestellen zelf wordt vaak aangegeven welke oefening er gedaan kan worden en hoe deze uitgevoerd moet worden. Bij deze lichamelijke oefeningen kun je vaak zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Dit vooral door zelf te bepalen hoe vaak je de oefeningen op de trimbaan doet. Hierdoor train je altijd op je eigen niveau.

Wat is een trimbaan

Een trimbaan, trimparcours of vitaparcours is een parcours van meestal enkele kilometers lang waarin op ruime afstand verschillende trimtoestellen zijn geplaatst. De trimbaan is een laagdrempelige manier om vooral jong volwassenen in de openbare ruimte in beweging te laten komen. Verschillende doelgroepen kunnen op een trimbaan op hun eigen niveau geheel kosteloos aan hun spierkracht en conditie werken. Zo biedt de trimbaan op elk gewenst moment de mogelijkheid om met plezier te bewegen.

Met een trimbaan kun je kracht, maar ook conditie trainen, want het is de bedoeling dat de afstand tussen de trimtoestellen rennend wordt afgelegd. De trimtoestellen verschillen van elkaar, zodat elke op elke locatie op de trimbaan een andere spiergroep gebruikt kan worden. Een goed ontwerp zorgt dat de juiste volgorde van trimtoestellen deze spiergroepen elkaar op de juiste manier afwisselen.

Trimtoestellen van robinia hout

Onze trimtoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt het houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van sporttoestellen en trimtoestellen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over trimtoestellen of trimbanen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!