Specials

De Specials zijn onze meest unieke speeltoestellen. Het waren ooit maatwerk speeltoestellen, maar deze vielen zo goed in de smaak dat we ze hebben opgenomen in ons standaard assortiment. Deze unieke speeltoestellen variëren van een groot driemasterschip tot een lange schommelslinger

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Specials

In de Specials vind je onze meest unieke speeltoestellen. Deze speeltoestellen zijn op maat ontworpen voor een specifieke klant, maar zijn een prachtige toevoeging aan ons aanbod aan speeltoestellen. Deze speeltoestellen kunnen in elke speeltuin geplaatst worden, zolang de ruimte er maar voor is.

Maatwerk speeltoestellen

Soms past een speeltoestel niet helemaal in de omgeving, of voldoet een standaard speeltoestel niet aan de wensen. Soms is gewoonweg een uniek speeltoestel de wens. Maatwerk is dan de perfecte uitkomst. Bij ons zijn er veel mogelijkheden als het gaat om maatwerk speeltoestellen. Dit komt vooral doordat wij onze unieke speeltoestellen maken op ons eigen terrein in Dalfsen, vlak bij Zwolle. Je bent bij ons van harte welkom voor een rondleiding over ons terrein en door onze speeltoestellenfabriek.

Speeltoestellen van Robinia

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijke kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speeltoestellen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speeltoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel speeltoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!