Balsport

Voetballen, volleyballen, basketballen, tafeltennissen, het kan buiten met ons aanbod aan balsporttoestellen. Er zijn toestellen voor in een natuurlijke speeltuin, ze zijn namelijk gemaakt van Robinia hout. Andere toestellen zijn gemaakt van RVS of staal.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

21 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Balsporten

Buiten een balletje schoppen of slaan op een pingpongtafel, het is voor veel kinderen een leuk tijdsbedrijf en ook nog eens gezond. Voor in een natuurlijke speeltuin hebben wij Robinia voetbaldoelen, een volleybalnet en een basketbalpaal. Maar ook zijn er voetbaldoelen van RVS of zelfs gehele pannakooien. Ook hebben wij een voetbalkooi van wel 21 bij 12 meter!

Beweging is voor iedereen belangrijk, de buitenlucht ook, de combinatie van die twee dus al helemaal! Met deze buitensporttoestellen kan iedereen een balletje schoppen of slaan en genieten van de natuur.

Robinia Sporttoestellen

Onze sporttoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt het houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houdt in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van sporttoestellen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over trimtoestellen of trimbanen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!