Speelaanleidingen

Bijna echt natuurlijk spelen, dat doe je met onze speelaanleidingen. Speelaanleidingen kleden een speeltuin op een natuurlijke manier aan. De natuurlijke speelboom of speelkei zorgen voor een extra natuurlijk gevoel en een extra natuurlijke uitstraling in je speeltuin.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Speelaanleidingen

Een speelaanleiding is een natuurlijk object waarmee je kunt spelen, bijvoorbeeld een kei. Ook geven ze vorm aan een speeltuin, zonder speelaanledingen is een speeltuin vaak erg kaal. Natuurlijk spelen is een belangrijk thema in ons assortiment, speelaanleidingen kunnen dan ook niet ontbreken. 

De stappaaltjes en klimpalen zijn gemaakt van natuurlijk Robinia hout, de natuurlijke speelboom van hardhout en de boommschijf van eikenhout, allemaal natuurlijke materialen dus. 

Robinia hout

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

Niet gevonden wat je zoekt? 

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speelaanleidingen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!