Speeltorens

Bij speeltorens vind je veel uiteenlopende speeltorens. Van een centrale uitkijktoren tot een glibberklim. Voor verschillende leeftijden kun je bij de speeltorens terecht. Zo heb je de Miniplay speeltoren voor de kleinste kinderen en de toren met glijbaan voor de oudere kinderen. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Producten 1-64 van 74

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Speeltorens

Speeltorens, een grote of kleine beklimming van een speeltoestel om vervolgens bovenop te kunnen spelen. Er zijn verschillende soorten speeltorens, de een heeft een glijbaan, de ander een glijstang en bij de ander moet je weer naar beneden klimmen. Bij sommige speeltorens kun je zelfs van de ene toren naar de andere klimmmen, bijvoorbeeld bij de klim-en klautercombinatie. 

Speeltorens in de speeltuin

Met een speeltoren in een speeltuin worden kinderen uitgedaagd om een toren te beklimmen. Voor oudere schoolkinderen is de broedplek een leuke uitdaging, aan de top kunnen ze zitten en spelen met hun vrienden. Voor kleuter en peuters miniplay speelcombinaties erg geschikt. Deze hebben een lage valhoogte en zijn goed te beklimmen voor kleine kinderen. 

Robinia speeltorens

Onze speeltorens worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van speeltorens.

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speeltorens? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!