Robinia Speeltoestellen

Natuurlijk spelen op het schoolplein of de speeltuin om de hoek, het is goed voor de ontwikkeling van het kind. Op ontdekkingsreis over de broedplek met touwbrug en Robinia klimparcoursen, met onze speeltoestellen is het mogelijk. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Producten 1-64 van 230

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Robinia speeltoestellen

Robinia hout

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houdt in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

Natuurlijk spelen

Robinia hout geeft elke speeltuin een natuurlijk gevoel en uitstraling. Kinderen groeien steeds vaker op in woonwijken met weinig natuur om zich heen, terwijl in de natuur spelen juist heel goed voor ze is. Het is wetenschappelijk onderzocht dat kinderen in een natuurlijke omgeving meer bewegen. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht door de wilgentunnels en klimparcoursen, maar ook Robinia schommels en wippen kunnen niet ontbreken aan een natuurlijke speeltuin. Kinderen kunnen spelen met materialen uit de natuur, bijvoorbeeld takken, zand, water en steentjes. 

Waarom bestellen bij IJreka speeltoestellen?

Al onze houten speeltoestellen worden in onze eigen fabriek in Dalfsen geproduceerd van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Alle Robinia speeltoestellen worden standaard voorzien van certificaat volgens NEN-EN1176, een logboek en garantie tot wel 15 jaar!

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speeltoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!