Klimtoestellen

Een goed klimtoestel kan kinderen uitdagen en hun behendigheid doen verhogen. Ons aanbod klimtoestellen is groot. Van een klimpaal tot een klim- duikelrek. Voor de jonge klimmers is er een speelboom of een laag klimnet. Voor de oudere klimmers is er de klimpalen met apentouw en touwparcours

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Producten 1-64 van 127

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Klimtoestellen

Op een lange schooldag is het belangrijk dat kinderen hun energie kwijt kunnen in de pauzes, een klimtoestel op het schoolplein is dan een perfecte uitkomst! Kinderen moeten veel kracht gebruiken om zich te bewegen op de klimtoestellen en klimparcoursen, dit is goed voor de ontwikkeling van het kind. Ook buiten school is het fijn dat kinderen buiten kunnen spelen in hun buurt met andere buurtkinderen. Een klimtoestel in een speeltuin zorgt dan voor extra uitdaging. 

Wat is een klimtoestel?

Een klimtoestel is een speeltoestel waar kinderen omhoog moeten klimmen en klauteren om de top te bereiken. Een goed klimtoestel daagt kinderen uit en verhoogt hun behendigheid. Bij IJreka bieden wij klimtoestellen voor alle leeftijdsgroepen, voor een dreumus kan een apenrots of mini delta loopbrug een goede uitdaging zijn, dit is een Robinia loopbrug met een laag valrisico. Voor pubers zijn er klimpalen van drie meter hoog en hoge broedplekken.

Klimtoestellen van Robinia hout

Onze klimtoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame klimtoestellen. 

Niet gevonden wat je zoekt? 

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over klimtoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!