Glijbanen

Glijbanen, wij hebben ze in verschillende vormen en maten, met of zonder hardhouten bordes. Taludglijbanen worden op een heuvel geplaatst, andere glijbanen zijn verbonden aan een klimtoestel. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

24 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Glijbanen

Glijbanen vind je in bijna elke speeltuin, hij is eigenlijk bijna onmisbaar. Glijbanen kunnen op een heuvel vastzitten of aan een speeltoren bevestigd zijn. Het is een makkelijke manier om naar beneden ze komen en ook nog eens erg leuk. Kinderen worden er erg vrolijk van. 

Het glijden van een glijbaan is goed voor de ontwikkeling van het motoriek van het kind. Kinderen moeten eerst naar boven klimmen en vervolgens zorgen dat je op de glijbaan komen te zitten. In sommige gevallen is dit een behoorlijke uitdaging, eerst door een kleine opening de glijbaan op klimmen om vervolgens te gaan zitten zonder van de glijbaan af te vallen. 

Taludglijbanen

Taludglijbanen zijn bedoeld voor montage op een heuvel en zijn dus zeer geschikt voor gebruik in een natuurlijke speeltuin. In een natuurlijke speeltuin is vaak wel iets van een speelheuvel aanwezig. De glijbaan is gemaakt van RVS. Bij IJreka hebben wij verschillende maten taludglijbanen; een brede en een smalle variant. Deze zijn verkrijgbaar in een hoogte van 100 en 150 cm. 

Glijbanen van Robinia

Onze glijbanen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame glijbanen. 

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over glijbanen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!