Alle Speeltoestellen

Met deze speeltoestellen wordt elke speeltuin een groot succes voor jong en oud. Bij IJreka zorgen wij voor veel variatie in de aangeboden speeltoestellen, zodat jong en oud buiten in een speeltuin plezier kan maken. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Producten 1-64 van 460

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Alle speeltoestellen

Speeltuinen zijn goed vermaak voor kinderen, maar daarnaast zijn ze ook erg goed voor de ontwikkeling van een kind. De evenwichtstoestellen zijn speciaal ontworpen zodat kinderen hun evenwicht kunnen trainen. Motorische vaardigheden worden ook onbewust getraind, bijvoorbeeld op het klimtoestellen. De zand en water speelcombinaties zijn vooral goed voor de ontwikkeling van het fijne motoriek van kinderen, maar daarnaast is het ook nog eens een leuke activiteit voor de kinderen.

Onze Robinia speeltoestellen zijn niet alleen vermakelijk en goed voor de ontwikkeling maar hebben ook nog eens een natuurlijke uitstraling. Glijbanen op natuurlijke heuvels, een stammetjes klim om de heuvel op de klimmen, een houtenvoetbaldoel op het grasveld, een houten klimparcours, allemaal gemaakt van natuurlijk Robinia hout.

Wij verkopen ook kunststof, RVS en stalen speeltoestellen, bijvoorbeeld schommels en klimtorens. Deze komen uit de Limako, Miniplay, basic, pirates en Explore lijnen van Ledon en . De producten bestaan vooral uit klimtoestellen en schommels.

 

Robinia speeltoestellen

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

 

Waarom bestellen bij IJreka speeltoestellen?

Al onze houten speeltoestellen worden in onze eigen fabriek in Dalfsen geproduceerd van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Alle Robinia speeltoestellen worden standaard voorzien van certificaat volgens NEN-EN1176, een logboek en garantie tot wel 15 jaar!

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speeltoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!