Water en Zand

Spelen met water en zand, een voor kinderen interessante bezigheid, maar vooral ook erg leerzaam! De Robinia watergoten en pompen passen goed in een natuurlijke speeltuin op het schoolplein of in de buurt. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

34 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Spelen met water en zand

Spelen met water en zand is enorm leerzaam voor een kind. Met bootjes varen, goed voor het (ruimtelijk) inzicht. Kinderen leren door met water te spelen over drijven, zinken, varen en hoeveelheden. Met de combinatie van zand en water leren kinderen over modder, taartjes bakken met zand. Spelen met zand en water prikkelt veel zintuigen, dit is goed voor de zintuigelijke ontwikkeling van het kind. 

In ons assortiment aan zand en water toestellen zijn verschillende vormen watergoten, zo kun je zelf de vorm en grootte van je waterspel bepalen. Er zijn verschillende waterpompen op grond- of kraanwater. De watertafels kunnen aan het einde van een watergoot geplaatst worden, op deze tafels kan ook in combinatie met zand gespeeld worden. 

Het Robinia zandbootje is een zandbak in de vorm van een boot, erg avontuurlijk, ook is er een ronde zandbak van Robinia hout. De zandtafels zijn een goede toevoeging aan een zandbak voor extra spel. 

Robinia water en zand speeltoestellen

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

 Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over water en zandspeeltoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!