Schaduwdoeken

Eventjes in de zon zitten is soms heerlijk , maar het is iets wat je zeker niet te lang moet doen. De zon is extreem schadelijk voor je huid, vooral in een felle zon ben je zo verbrand. Daarom is het belangrijk om de schaduw opzoeken onder een schaduwdoek. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Schaduwdoeken

Schaduw is erg , vooral voor kinderen. De UV- straling uit de zon is erg schadelijk voor de huid. Door te veel in de zon te zitten wordt de kans dat iemand huidkanker krijgt een stuk groter. Ook speeltoestellen in de schaduw zijn geen overbodige luxe, kinderen kunnen dan veilig spelen. Vooral kleuters die soms uren buiten spelen moeten goed beschermd worden, bijvoorbeeld door een schaduwdoek boven een zandbak te plaatsen. 

Over de schaduwdoeken

Wij verkopen zowel vierkante, rechthoekige als driehoekige schaduwdoeken, allen in verschillende afmetingen en kleuren. De doeken zitten vast aan Robinia staanders. De PE paalkapjes zorgen ervoor dat inregenen op de kop niet mogelijk is, waardoor het hout langer mee gaat! 

Robinia staanders

Onze speeltoestellen, maar ook staanders worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over schaduwdoeken? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!