Evenwichtstoestellen

Een evenwichtstoestel draagt bij aan de coördinatie en het evenwichtsgevoel van het kind. Ons aanbod evenwichtstoestellen is groot. Van klassiekers zoals de evenwichtsbalk tot bijzondere speeltoestellen zoals het trampolinepad. Speciaal voor de jongste kinderen is een kruistouwen. Zelf een evenwichtsparcours samenstellen kan ook!

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Producten 1-64 van 112

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Evenwichtstoestellen

Een evenwichtstoestel is een speeltoestel waarmee het evenwicht wordt getraind. Dit is goed voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van een kind. Daarnaast zijn de evenwichtstoestellen uitdagende speeltoestellen om plezier mee te hebben. Ook pubers kunnen zich vermaken op onze uitdagende evenwichtstoestellen zoals de slagline. Het ene evenwichtstoestel is uitdagender dan de ander, waardoor je de speeltuin kunt aanpassen aan de doelgroep.

Wat is een evenwichtstoestel

Met een evenwichtstoestel wordt het evenwicht getraind, dit is vooral belangrijk voor jonge kinderen. Het evenwicht is de basis van veel motorische vaardigheden. Evenwicht is erg belangrijk bij het lopen, maar ook bij het springen, staan, rennen, voetballen en met dingen gooien. Het evenwicht wordt vooral tijdens de eerste vijf levensjaren ontwikkeld, voor kinderen in deze leeftijdsgroep is het dus belangrijk om het evenwicht goed te trainen. Bij jonge kinderen kan dit goed met de miniplay speelheuvel of de apentouwen waarbij het boventouw lager is geplaatst waardoor ook kleinere kinderen bij de touwen kunnen. Wanneer de kinderen wat ouder worden kan het evenwicht verbetert worden door de meer uitdagende evenwichtstoestellen zoals de rollende evenwichtsbalk

Evenwichtstoestellen van Robinia hout

Onze evenwichtstoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van speeltoestellen en evenwichtstoestellen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over evenwichtstoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!