Inclusief Spelen

Buiten spelen is belangrijk voor ieder kind, daarom verkopen wij bij IJreka rolstoeltoegankelijke speeltoestellen. Bijvoorbeeld onze Robinia rolstoelwip, een rolstoelschommel, spelpanelen of een rolstoeltoegankelijk speelhuisje.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Inclusief spelen

Inclusief spelen betekend spelen voor iedereen, mindervalide, gehandicapt of niet. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij verschillende toestellen ontworpen, bijvoorbeeld de rolstoelwip en het draaischijf spelpaneel. Ook hebben wij een stalen rolstoelschommel, deze is zelfstandig te gebruiken en gemakkelijk in gebruik. Er zijn ook schommels voor mensen met een beperking, deze hebben een schommelkuip voor volwassenen of kinderen. 

Naast aangepaste schommels zijn er ook standaard schommels die ook geschikt zijn voor mindervaliden zoals een handmatschommel of een vogelnestschommel. Ook de mindervalide glijbaan is niet te vergeten, dit is een taludglijbaan en wordt dus aan een heuvel geplaatst. Door een rolstoeltoegankelijk pad de heuvel op de laten lopen is deze goed toegankelijk. 

Mindervalide speeltoestellen van Robinia 

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame mindervalide speeltoestellen. 

Niet gevonden wat je zoekt? 

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over speeltoestellen voor mindervaliden? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!