Alle Sporttoestellen

Voetballen, volleyballen, tafeltennissen, over een trimbaan en calisthenics, het kan allemaal buiten met onze sporttoestellen. Met onze trim- en calisthenicstoestellen train je je conditie en spieren buiten en zonder dat je er voor naar de sportschool moet. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

40 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Alle sporttoestellen

Het aanbod aan sporttoestellen is ruim, er zijn balsporttoestellen, fitnesstoestellen, namelijk trimbanen en calisthenicstoestellen. 

Wat zijn trimbanen?

Een trimbaan is een parcours van meestal enkele kilometers lang waar verschillende doelgroepen op hun eigen niveau kostenloos aan hun eigen conditie en spierkracht kunnen werken. 

Een trimbaan bestaat uit verschillende trimtoestellen die op ruime afstand van elkaar staan. Het is de bedoeling dat je de afstand tussen de trimtoestellen rennend aflegd. Een trimtoestel kan een optrektoestel zijn, maar ook een hordeloop, een monkeybar, bokspringpalen en ga zo door. 

Wat is calisthenics?

Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij verschillende spiergroepen getraind worden. hierbij wordt het lichaamsgewicht gebruikt, bijvoorbeeld met een monkeybar. Calisthenics is voor een beginner tot expert uitdagend, er zijn talloze oefeningen van verschillende niveaus te bedenken. 

Sporttoestellen van Robinia

Onze sporttoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame sporttoestellen. 

 Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over sporttoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!