Trekponten

Een trekpont; een speeltoestel met een handige functie. Het is namelijk niet alleen leuk om op een trekpont te staan, je komt ook nog eens gemakkelijk naar de overkant! Onze trekponten zijn gemaakt van Robinia hout en hebben daardoor een natuurlijke uitstraling. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Trekponten

Wat is een trekpont?

Een trekpont is een speeltoestel met een vermakende maar ook een nuttige functie. Je kunt je namelijk over het water bewegen, in een rechte lijn van de ene naar de andere kant van een plas. 

Een trekpont bestaat uit 3 platformen, er zitten er twee aan weerzijden vast aan de kade, de ander beweegt tussen de platformen. Aan de platformen op aan de kade zitten katrollen, hierdoor loopt een touw, via het bewegende platform naar de overkant. Iemand die op het bewegende platform staat trekt aan het touw waardoor het platform gaat bewegen. 

Trekponten van Robinia

Onze trekponten worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame trekponten.

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over trekponten? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!