Kabelbanen

Wedstrijdje kabelbaan racen? Dat kan! Met onze dubbele kabelbaan, verkrijgbaar in Robinia en Waxed wood hout. Deze kabelbaan is wel 50 meter lang en is voor oudere kinderen een groot succes in elke speeltuin.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kabelbanen

Een kabelbaan is een leuke toevoeging aan een speeltuin, speciaal voor de oudere kinderen. Kinderen krijgen er adrenaline van. Vooral de Robinia dubbele kabelbaan is een groot succes in elke speeltuin. Kinderen kunnen tegen elkaar racen wie het snelst bij de overkant is of wie op de terugweg het verste weg tot stilstand komt.

Wij produceren enkele kabelbanen, deze zijn er in 20,30,40 en 50 meter lang. Ook zijn er kabelbanen met plateau, hier spring je van af voor extra snelheid.

Robinia kabelbanen

Onze kabelbanen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van kabelbanen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over kabelbanen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!