Calisthenics

Gemaakt van sterke, kwalitatieve en duurzame materialen. Onze Calisthenics toestellen zijn geschikt zijn voor intensief gebruik en uitstekend toe te passen in de openbare ruimte. Ook een Calisthenics toestel kopen voor uw gemeente of sportvereniging? Bekijk hieronder onze mogelijkheden.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is calisthenics

Calisthenics of callisthenics is een vorm van krachttraining die bestaat uit een verscheidenheid aan bewegingen waarbij grote spiergroepen worden getraind, zoals staan, grijpen, duwen, etc. Deze oefeningen worden vaak ritmisch en met minimale apparatuur uitgevoerd, zoals lichaamsgewichtoefeningen.

Waarom calisthenics

Calisthenics is een erg toegankelijke en goedkope vorm van sport. Het kan zowel binnen als buiten en je hebt er geen losse materialen voor nodig. Een goed ingerichte sportplek in de buurt heeft op de lange termijn een positief effect. Sporten heeft een positieve invloed op de ziektekosten, sociale cohesie en opleidings- en inkomensniveau.  

Voor wie is calisthenics

Van beginner tot experts zijn er genoeg oefeningen om fit te worden en te blijven. Ongeacht hoe ervaren iemand is, is deze sport voor elk niveau uitdagend. Met bewegingen uit bijvoorbeeld turnen, freerunning, parkour en breakdance zijn er talloze oefeningen te bedenken om te beheersen.

Is calisthenics gevaarlijk

Blessures komen minder vaak voor bij calisthenics dan bij fitness, doordat enkel het lichaamsgewicht als weerstand wordt gebruikt. Door de verschillende bewegingen van de oefeningen worden zowel grote als kleine spieren getraind. Vanwege de complexiteit van de bewegingen, waarbij meer dan een spiergroep wordt gebruikt, wordt het zenuwstelsel ook getraind. Hierdoor is de besturing van de spieren beter en zijn mensen sterker met dezelfde hoeveelheid spiermassa.