Zand en Water

Lekker spelen met water en zand? Kinderen kunnen dat uren volhouden. Ons aanbod water en zand speeltoestellen is divers. Van een zandbakrand tot een watertafel. Met de watergoten en watertafels kan je zelf een waterspel zo groot maken als je wilt. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

38 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zand en water

Spelen met zand en water; taartjes bakken in de zandbak, overstromingen maken, het zijn leuke bezigheden. Je kunt je eigen waterspel samenstellen met de verschillende producten in ons Robinia assortiment. Denk hierbij aan waterpompen, watergoten in verschillende vormen, verschillende soorten watertafels en een watertoren. Je kunt het waterspel zo groot maken als je zelf wilt. Ook kun je bij ons terecht voor een zandbak met Robinia rand of zelfs een zandbak in de vorm van een boot. 

Spelen met zand en water

kinderen die met zand spelen werken aan hun fijne motoriek, ze spelen met hun handjes. Kinderen leren drijven, zinken, inhoud meten en ze leren om te bouwen met zand. Tijdens het spelen worden zintuigen geprikkeld, spelen met zand en water is goed voor de zintuigelijke ontwikkeling

Robinia zand en water speeltoestellen

Onze speeltoestellen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame speeltoestellen. 

 Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over zand en water speeltoestellen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!