Duikelrekken

Het duikelrek is al jaren populair in de speeltuinen, kinderen kunnen er op zitten, er aan hangen en op veel verschillende manieren draaien. De rekstok is in verschillende hoogtes verkrijgbaar, zodat kinderen van verschillende leeftijden er mee kunnen spelen.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Duikelrekken

Met je buik, met je rug, op je knieën achteruit, met je knieën vooruit, met één knie, met een salto er af. Er zijn enorm veel manieren om op een rekstok te draaien. Het kan in je eentje, op een enkel duikelrek, maar ook met je vrienden op een zeshoekig duikelrek. Met een driedelig duikelrek kunnen kinderen van verschillende lengtes met elkaar duikelen op een voor hun geschikte hoogte.

Een kind kan zichzelf zoveel uitdagen als het zelf wil, bijvoorbeeld door nieuwe kunstjes te bedenken of proberen voor het duikelrek. Het duikelrek kan ook gebruikt worden als voetbaldoel.

Robinia duikelrekken

Onze duikelrekken worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt het houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van speeltoestellen en duikelrekken. 

Niet kunnen vinden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over duikelrekken? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!