Parkmeubilair

Bankjes en tafels van Robinia hout, het is een natuurlijke inrichting van een park. Ze zijn er met en zonder rugleuning, zelfs om een boom heen. De bankjes en picknicktafel zijn een goede pauzeplek tussen het wandelen of spelen door. 

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Parkmeubilair

In een park omringd door de natuur is Robinia parkmeubilair een goede uitkomst. Het Robinia hout heeft een natuurlijke vorm en uitstraling waardoor het goed past in een natuurlijke omgeving. 

Bij IJreka hebben wij verschillende soorten parkmeubilair, namelijk een zitstam van 3 meter lang, een bankje zonder leuning. Ook is er een boombank, een bank om een boom. De robuuste picknicktafel kan ook niet ontbreken. Al het meubilair is gemaakt van Robinia hout. 

Parkmeubilair van Robinia 

Ons parkmeubilair word in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzaam parkmeubilair.

Niet gevonden wat je zoekt? 

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over parkmeubilair? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!