Klimparcours

Ons aanbod klimparcours is divers. Van een stappaaltje tot een bandenkruip. Je kan zelf klimparcours samenstellen met de verschillende speeltoestellen, maar door de regelgeving kan dit ingewikkelder zijn dan dat het lijkt. Daarom hebben wij alvast een aantal parcoursen gemaakt, bijvoorbeel de stap- steltenparcours L

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

53 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Klimparcours

Ben je op zoek naar een uitdagend speeltoestel? Dan ben je hier op de goede pagina. De klimparcoursen zijn niet allemaal even moeilijk, maar de slagline lukt echt niet iedereen. Wij hebben 30 verschillende toestellen, je kunt je parcours zelf samenstellen met onze producten.

Samengestelde klimparcours

Met de huidige regelgeving is het lastig om zelf een klimparcours samen te stellen zonder dat je de regelgeving kent. Daarom hebben wij een aantal klimparcoursen samengesteld, deze voldoen aan alle regels en zijn dus gemakkelijk te bestellen. Is het toch niet wat je zoekt, dan kun je bij ons altijd terecht om alle opties te bekijken.

De slingeraap is het kleinste parcours met 2 toestellen en een aantal stappaaltjes en stelten. De grootste is het gorillaparcours met maar liefst 11 verschillende toestellen.

Robinia klimparcours

Onze klimparcoursen worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt de houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van duurzame klimparcoursen. 

Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over klimparcoursen? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!