Schommels

Een schommel is een onmisbaar toestel in een complete speeltuin. Ons aanbod schommels is groot. Van een enkele schommel tot een slingerschommel met band. Naast schommels voor een persoon hebben wij ook schommels voor de hele familie en een rolstoelschommel voor mindervaliden. Voor de kleinste kinderen is er een minischommel, zodat ook zij veilig kunnen schommelen.

Bezig met een groot project? Op zoek naar een complete prijs inclusief plaatsing en ondergronden? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

51 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Schommels

Schommels kom je vaak tegen in een speeltuin, in een achtertuin en soms zelfs in huis. De schommels van IJreka zijn uitsluitend geschikt voor buiten. De meeste schommels bestaan uit een plateau met twee touwen waarmee je jezelf kunt schommelen. De handeling traint de arm, been en vooral de buikspieren. Andere schommels zijn nestschommels, hier kun je met meerdere mensen inzitten en op staan. Ook hebben wij mindervalideschommels, schommels met een kinderzitje, familieschommels, hangmatschommels en rolstoelschommels. 

Schommels in de speeltuin

Schommels zijn een goede toevoeging aan iedere speeltuin. Een schommel zorgt voor ontspanning, je komt er van tot rust. Met schommelen train je je spieren, er komt namelijk best wel wat kracht bij kijken. Het schommelen is een uitlaatklep voor al je energie, waardoor je tot rust komt. Door te schommelen maken je hersenen een stofje genaamd endorfine aan, dit is het stofje wat een mens gelukkig maakt! 

Schommelen doe je samen!

Met elkaar spelen is altijd leuker dan alleen, ook schommelen kun je goed samen doen. Samen spelen met andere kinderen in een speeltuin is goed voor de sociale vaardigheden van een kind, vooral als je je krachten moet bundelen om te schommelen. Bijvoorbeeld met een nestschommel, dit moet je samen doen met andere kinderen, misschien zelfs wel met een onbekende. Er zijn duo schommels, maar ook 3-schommels, 5-schommels of zelfs 6-schommels. Deze kunnen allemaal dezelfde standaard schommel hebben, maar ook nestschommels, mindervalideschommels of kinderzitjes. Ook hebben wij familieschommels, op deze kun je met wel negen mensen tegelijk schommelen!

Schommels van Robinia hout

Onze schommels worden in Dalfsen geproduceerd met Robinia hout als toonaangevend materiaal. Robinia, ook wel pseudoacacia genoemd, is de meeste duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Van nature komt het houtsoort alleen voor in het oosten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig, door de aanleg van plantages, groeit deze hardhoutsoort in heel Europa.

Het beste Robinia wordt voornamelijk geïmporteerd uit Hongarije. Het spintvrije kernhout is erg hard en slijtvast. De stammen groeien in een natuurlijk kromme vorm en zijn vaak niet prefect rond. Daarmee is het uitermate geschikt voor het maken van natuurlijke, onderhoudsarme en vandalisme bestendige speel- en sportomgevingen. Door de technische eigenschappen van het hout, is een extra nabewerking van het hout met bijvoorbeeld olie niet nodig.

De Robinia palen worden volledig splinter- en spintvrij geschuurd. Dit houd in dat het zachte hout aan de buitenkant van de stam wordt verwijderd en alleen het hardste kernhout overblijft. Doordat Robinia duurzaamheidsklasse 1 heeft, gaan de palen meer dan 25 jaar mee in grondcontact. Met de paalkapjes die de palen beschermen tegen inregenen op de kop zijn de Robinia palen bestand tegen elk weertype en dus erg geschikt voor het maken van speeltoestellen en schommels

Niet gevonden van je zoekt?

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen over schommels? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel sporttoestel voor de openbare ruimte. Neem gerust contact met ons op via telefoon en mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar!