Miniplay speelset

Set van 3 speeltoestellen: speelhuisje, speelheuvel en winkeltje met glijbaan.

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Art. Nr.
IJ8003
€ 11.448,00
Product specifications
Meer informatie
Art. Nr. IJ8003
Leeftijdsgroep Dreumes, Peuter
Levertijd Levertijd in overleg
Materiaalgroep Kunststof
Hoogte toestel (cm) 172
Valhoogte (cm) 58
Oppervlakte vrije ruimte (m2) 50

Miniplay speelset

Om op een kinderopvang of dagverblijf een complete speelbeleving te creëren voor kinderen van 0 tot 4 jaar is de Miniplay speelset perfect. De speelset kan zowel buiten (in de grond) als binnen (op de vloer) gemonteerd worden. De maximale valhoogte van 58cm zorgt er voor dat deze speeltoestellen geen speciale, valdempende, ondergrond nodig hebben.

Bij het ontwerpen van deze kunststof speeltoestellenlijn was er speciale aandacht voor activiteiten en kenmerken die de ontwikkeling van het kind stimuleren tijdens het spelen. De Miniplay speelset bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De Brum speelheuvel is ontworpen in samenwerking met kinderen en zorgprofessionals. Het resultaat is een evenwichtstoestel voor peuters met handgrepen, raampjes en een speelse vorm. De kinderen kunnen er op kruipen, staan en lopen. Het speeltoestel, in de vorm van een bij, geeft zelfs de jongste kinderen houvast, zodat ze zichzelf kunnen optrekken en kunnen oefenen met het bewaren van evenwicht. De doorzichtige vleugels van het speeltoestel zorgen ervoor dat de kinderen goed om zich heen kunnen blijven kijken.
  • Het Alfred speelhuis is voor veel kinderen een plek waar ze even kunnen ontkomen van wat om hen heen gebeurt en even rustig kunnen zitten. Met alle gaten en het raampje is het mogelijk om in de gaten te houden wat er om je heen gebeurt, maar je tegelijkertijd ook veilig te voelen in je eigen hut. Hierdoor kunnen kinderen zich nog steeds terugtrekken en bijvoorbeeld rustig kijken naar een verhalenboek of kletsen met hun vriendjes. In het speelhuisje zitten twee bankjes en een tafel, samen met alle beweegbare vlinders, bijen en bloemen moedigt het de jongste kinderen aan om met elkaar te spelen, hun eerste woordjes te leren, hun eerste conflicten te overwinnen en sociale interactie te ondervinden.
  • De Olivia speelcombinatie is uitvoerig met professionals zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten in de kinderopvang besproken en ontworpen. De speelcombinatie biedt plaats voor wel 12 kinderen tegelijkertijd. Het lage gedeelte is vormgegeven als een winkeltje. Afhankelijk van de fantasie van het kind kan deze bijvoorbeeld worden gebruikt als winkel, bakker of school. Met het handvat bovenaan de binnenkant van het winkeltje kun je de bel aan de buitenkant laten bewegen. En met de gele knop onder het raam kunnen de kinderen het goederen-luik bedienen. Beide functies stimuleren niet alleen de motoriek, maar stimuleert ook het sociale rollenspel. Allerlei soorten zandtaartjes en ander speelgoed zullen hier over de toonbank gaan. Door middel van rollenspel en sociale interactie spelen kinderen na wat ze hebben waargenomen in dagelijkse winkelscenario's en leren ze sociale regels. De schuine brug is een beleving op zich. De brug vormt een uitdaging voor de balans van de meeste kinderen en is voorzien van een gekleurde vlinder waarmee naar buiten gekeken kan worden. Hierdoor kunnen de kinderen de wereld door een nieuw licht zien en vanaf bovenaf ontdekken. De tweede toren biedt toegang tot de rijpositie, waar de sleutel, het stuur en de beweegbare knoppen zelfs de meest vastberaden racers op de proef stellen, terwijl ze ondertussen hun fijne motoriek trainen. De glijbaan zorgt voor opwinding en vreugde, terwijl tegelijkertijd de grove motoriek en evenwicht van de kinderen wordt getraind.

Specificaties Miniplay speelset

Alle speeltoestellen in ons assortiment zijn uitvoerig gekeurd en als veilig bestempeld naar aanleiding van de laatste speeltoestellen norm. (NEN-EN 1176) Na oplevering wordt voor elk speeltoestel een certificaat van goedkeuring verstuurd.

De Miniplay speelset wordt gemaakt van het kunststof Polyethyleen. Dit kunststof is sterk en veilig voor kinderen. Op alle vloerdelen is een kubusvormig anti-slip patroon aangebracht. De toonbank wordt goed ondersteund om met het zwaarste gewicht er nog op te kunnen leunen. Alle dragende palen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal met een poedercoat. Ook onder de vloerdelen is een stalen constructie te vinden.

De valhoogte van de speelset is altijd maximaal 58 centimeter. Hierdoor kunnen de onderdelen van de speelset op elke ondergrond, dus ook op betontegels, geplaatst worden! De speelset kan zowel buiten als binnen worden gebruikt.

Waarom bestellen bij IJreka Speeltoestellen?

Door gebruik te maken van polyethyleen hebben de Miniplay speeltoestellen weinig tot geen onderhoud nodig. Daarnaast kunnen de speeltoestellen 100% gerecycled worden als ze aan het einde van hun levensduur zijn.

Alle Miniplay toestellen worden standaard voorzien van certificaat volgens NEN-EN1176, een logboek en garantie tot wel 20 jaar! De HDPE plaatdelen verkleuren bijna niet. Daarom geven wij ook 5 jaar garantie op aanzienlijke verkleuring!

Dankzij de meegeleverde handleiding zijn de MiniPlay speeltoestellen gemakkelijk zelf te plaatsen met 2 personen en basisgereedschap. Zolang de tekeningen en handleiding gehanteerd worden is het certificaat geldig. De plaatsing kunnen wij verzorgen. Voor een vrijblijvende prijsopgave voor plaatsing kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Meer informatie over de Miniplay speelset?

Heeft u vragen over de Miniplay speelset? Bij IJreka Speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een professioneel speeltoestel. Neem contact met ons op via telefoon of mail, of breng een bezoek aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor u klaar!

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!